Utbildningar

Vi har öppna utbildningar men skräddarsyr också utbildningar och workshops för att möta de behov och intressen ni har. Skicka ett mejl eller slå en signal så skapar vi en bra lösning för er!

Känslosmart ledarskap

Känslosmart ledarskap är en tvådagars utbildning där vi upplevelsebaserat definierar och utforskar vad det innebär att agera känslosmart utifrån ett ledarskapsperspektiv. Hur skapas den trygghet som hjärnan behöver för att fungera optimalt? Hur använder vi våra motivationssystem för att påverka förmågan till samarbete och prestation? Och vad behöver vi för att motverka och förebygga stress? Vi tar avstamp i vedertagna modeller och den senaste hjärnforskningen. Läsa mer HÄR

Medkänslans pedagogik

Medkänslans pedagogik är utbildningen för dig som vill ha både kunskap och redskap för att skapa lugna grupper och trygga individer i förskolan. Genom att lära barn sätta ord på, förstå och handskas med känslor lägger vi grunden för empati, medkänsla och inlevelseförmåga med andra. Metoden har utvecklats i nära samarbete med ett stort antal förskolor och pedagoger och finns sammanfattad i Maria-Pias bok Medkänslans pedagogik(Studentlitteratur, 2017). Utbildningen baseras på forskning och beprövad erfarenhet. Läsa mer HÄR

Hjärnsmart storytelling för organisationer

Vad är det som gör att hjärnan gillar en bra historia och hur kan vi använda kunskapen om hur hjärnan fungerar för att skapa budskap som tar sig igenom bruset? Den här utbildningen skräddarsys utifrån organisationens önskemål och vänder sig till er som vill använda storytelling för att bygga kultur och varumärke, sälja mer eller underlätta vid en förändring. 

KÄNSLOSMART FÖR FÖRÄLDRAR

Vad behöver du för att vara den förälder du vill vara? Att det rör sig om mer än att veta hur man byter blöja,  ge sina barn bra mat och goda sömnrutiner är rätt självklart för dagens föräldrar. Barn behöver närvarande och lyhörda vuxna som kan stötta dem att lära sig handskas med stress, känslor och relationer. Men hur gör man rent konkret när känslorna svallar och det som står i böckerna mest känns som ett hån? Det här är en webbkurs för dig som vill utvecklas och bli en mer känslosmart förälder. Läs mer här!

Självmedkänsla för föräldrar (och barn!)

Egen stress och oro gör det ibland tufft att vara den förebild och trygga punkt vi vill vara för våra barn. Forskning visar dessutom att självkritik och dåligt samvete stressar oss än mer. Därför har vi tagit fram en kurs i SJÄLVMEDKÄNSLA som lär dig att snabbt skapa inre lugn och dämpa självkritiken. En konkret webbkurs, lätt omsätta i praktiken och ta till dig när det passar dig. Du kan gå tillbaka för att se filmerna och göra övningarna i takt med att du utvecklar din förmåga att hantera olika känslomässigt laddade situationer. Forskningsbaserad teori och praktiska tips! Kursen lär också ut hur du hjälper ditt barn att förhindra självkritik och bli mer stresstålig! Här kan du ta reda på mer om kursens innehåll!