FÖRELÄSNINGAR

Hur hänger hjärnan och känslorna ihop? Vad har hjärnan med känslorna att göra egentligen? Och vad menar vi med ordet känslosmart? Hur använder vi ett känslosmart självledarskap för att reducera stress? Vi har ett gäng genomtänkta och genomkända teorier som vi gärna delar med oss av. Vi har flera färdiga föreläsningar, men kan också skräddarsy efter era behov. Det går att beställa oss som par eller var för sig! Maria-Pia är den av oss som har arbetat mest mot skolvärlden och Anna mot näringslivet. 

Inget sömnpiller

Eftersom vi vet att känslosystemen behöver aktiveras för att den som lyssnar ska hålla uppmärksamheten så använder vi hjärnsmarta knep för att hindra åhörarna från att börja tänka på vad de ska äta till middag. Tvärtom får vi ofta höra ”Det blev aldrig tröttsamt, de tre timmarna bara försvann och jag var superfokuserad hela tiden!”


Exempel på föreläsningar:

Stressfri och känslosmart förskola/skola

Mycket av det som skapar stress i förskolan kan du som arbetar där inte ensam ändra på. Men det finns en hel del som faktiskt går att påverka. Genom kunskap om hur vår sociala hjärna fungerar och hur vi människor reagerar känslomässigt vid stress är det lättare att identifiera och förstå både eget och andras beteende. Under föreläsningen får du både kunskap och redskap för att skapa det lugn och trygghet både hos barn och vuxna i förskola/skola.

GRATIS GUIDE -

VARFÖR ÄR DU SÅ SUR?

Du får guiden utan kostnad när du tecknar upp dig på vårt nyhetsbrev.

I guiden får du reda på:

  • En grundregel som hjälper dig när någon är sur.
  • Hur du kommunicerar med någon som är sur.
  • Hur du sursäkrar relationen.